donderdag 30 april 2015

Doorheen onze weken

Na de paasvakantie hebben we niet stilgezeten, integendeel! Hieronder een kleine greep uit wat we zoal deden.

Naar goede gewoonte gingen we opnieuw opruimen in Meigem bosje en omgeving. Er kwam een goed idee om een vuilzak omhoog te hangen aan een boom zodat mensen daar hun afval konden ingooien. Er staat namelijk nergens in het bos een vuilbak, vreemd vinden wij dat. Jammer genoeg is de vuilzak ondertussen alweer los. Misschien samen met de kleuters een brief schrijven naar het stadsbestuur om een vuilbak te plaatsen?


Na een intensieve turnles
 gingen we even rusten in het kunstwerk op ons grasveld. In de gheco. Wie in de kop stond waren de hersenen volgens de kleuters en wie in z'n poep stond was de.... ;)Tijdens de toonkring had jutta nieuwe sandalen mee. Een mooi uitvalsbasis om iets te gaan doen met schoenen, schoenmaten, groot en klein, cijfers,... Dat deden we dan ook. We werden getrakteerd op een fantastische circusvoorstelling. Samengesteld tijdens vrije keuze door een aantal kleuters in m'n klas. Zelf de kleuters van Annemie mochten komen meegenieten.

Tijdens boekenkring was er het boek ' goudlokje'. De kleuters kregen de opdracht buiten op zoek te gaan naar 3 voorwerpen die je van groot naar klein kon rangschikken en deden dat ook. Daarna deden we er nog allerlei activiteiten mee. Geen opmerkingen: