dinsdag 3 maart 2015

Project 'wat vinden we in de ruimte'?

Na een dag of 2 brainstormen kwamen we op de proppen met een nieuw project. Iedereen was akkoord en kon zijn of haar interessen ook wel ergens in het project plaatsen. Ondertussen zijn we als een raket vertrokken aan ons project. Vanaf dag 1 kwamen er al woorden zoals 'het zwarte gat', ' planeten', 'zonnevlammen',...naar boven. Dat beloofd voor de komende weken :) 

We begonnen het project zoals alle andere met 2 bladen. Op het ene blad vulden we in wat we willen weten over de ruimte en op het andere wat we erover willen maken of gaan doen. Hiermee kunnen we verder. We deden op deze 2 dagen (en vorige week vrijdag) al heel wat, kijk maar even mee...


Er werd een raket gebouwd in de klas. Met controlepandel en alles erop en eraan.

 


Zonnevlammen 

 Een telescoop in de klas ! De gordijnen gingen dicht en er werden sterren opgehangen. Aja want als het klaar is kan je geen sterren zien dus moesten we er zelf gaan maken en ophangen. 


Ondertussen werden de drie beren uit goudlokje getekend (jutta had dit boek bij) 


Pepijn had een super coole raket bij! Hij vloog echt in de lucht als je op het pompje trapt! 

 

Een reuze raket kwam tot stand. Een echt teamwork. De tweede kleuterklas heeft de basis gelegd en de derde kleuterklas ging afwerken! Het kunstwerk is te bewonderen in de klas :) 

 Er werden trouwens al heel wat prachtige dingen gemaakt door de kleuters. Zoals je al zag zijn er al zonnevlammen met ecoline, raketten, zwarte gaten met een rasp en krijt, melkwegstelsels  enz gemaakt. Prachtig om hen bezig te zien. 


1 opmerking:

joke zei

Schoon! En veel geverfd :-) Peter