dinsdag 10 februari 2015

MOS week gestart

Vandaag is de hele school gestart met ons MOS thema. Mos staat voor milieueducatie op school. Raoul van de veiligheid kwam terug naar school en had een trieste boodschap. Hij zag boven Meigem een donkere wolk. Hoe kwam dit? 

Ondertussen kwam er een enthousiaste vrouw gewoon de speelplaats opgereden. Nu ze er toch was hielden we een wit doekje voor de uitlaat van haar auto. WoW het werd zwart! Raoul gaf ons de opdracht om tegen het einde van het schooljaar de uitstoot boven Meigem te gaan verminderen. We kregen een opdracht mee naar de klas.... De jongste kleuters moesten een collage maken ivm land-zee- lucht, de oudere kleuters over snel-traag. Wat deden ze dat goed! Vanaf morgen onderzoeken de kleuters van Annemie allerlei voertuigen en de kleuters van Emmy lichtvervuiling en geluidvervuiling. 


Als inleiding van het thema las ik het verhaal voor 'daar vliegt een buil door het bos'. De dieren van het bos worden opgeschrikt door allerlei hinder. Bomen worden omgehakt en verwoest het huis van Eekje Hoorn, lantaarnpalen worden geplant waardoor de merel haar jongen niet meer kunnen slapen, wegen worden aangelegd dwars door het huis van konstantijn de vos, motorrijders maken veel lawaai in hun bos,.... Uil lost het met z' n gezond verstand allemaal op! Een ideaal verhaal als basis van een kringgesprek ivm ons thema. 


Morgen meten we allerlei geluiden met een echte geluidsmeter!


Geen opmerkingen: