zondag 7 september 2014

De eerste weekDe eerste schoolweek is voorbij gevlogen, en we zaten niet stil. We leren elkaar en de klas beetje per beetje kennen. Samen even (onder)zoeken hoe het in elkaar zit. 

We hadden donderdag onze eerst boekenkring. Het boek dat werd voorgelezen was 'le train jaune' en omdat Frans nu niet m'n sterkste kant is vroeg ik Lieven ons even te komen helpen. Elkaars talenten gebruiken is dan ook een mooie boodschap!

 Al gauw bracht het boek ons op heel wat ideeën. We maakten een trein in de klas, met welk materiaal? Hoe bouwen we hem? Wie is de machinist/chauffeur? IEDEREEN INSTAPPEN WE GAAN VERTREKKEN!! :)

 In het voorgelezen boek kwamen ook indianen voor. Iedereen kreeg een dierennaam, het dier dat ze zelf het best bij zicht vonden passen. Zo hadden we 'indiaan puma', 'indiaan otter' en 'indiaan paard'. 
Waarom vind je nu juist dat dier het best bij jou passen? 

Op vrijdag tijdens keuze ging ik met de 3de kleuterklas (Milena en Luise waren niet mee) naar het rusthuis in Nevele. We willen graag eens een activiteit samen doen met een aantal bewoners. Eerst even kort bespreken met Geertrui wat die activiteit zou kunnen zijn. We kwamen tot een fantastisch initiatief. 1x per maand gaan we samen met een 12tal bewoners gaan turnen. Wij bereiden een lesje voor en voeren die daar samen uit. Verrijkend voor zowel de kleuters als de bewoners.

Geen opmerkingen: