dinsdag 19 februari 2013

Project tijd


Deze week starten we met de hele school het project tijd. Elke dag werken we een ander tijdsbegrip uit. Maandag ging alles heel traag. We brainstormden rond het begrip tijd en traag. Wat/wie is voor jullie traag? We luisterden naar trage muziek, gingen traag bewegen. Wat niet traag ging was onze uitstap naar het super leuke toneel HUT. Kleine zus en grote broer deden allerlei gekke dingen in het bos rond de boomhut. Heel grappig verhaal! Vandaag ging alles dan weer heel snel :) Opnieuw brainstormden we rond het begrip snel. Wat/wie is voor jullie snel? Er kwamen fantastische antwoorden naar boven, kijk maar eens.


Fiebe had een hele oude pop bij waar haar oma nog heeft mee gespeeld. ook 2 oude autootje en een bouwspel van een kasteel uit de middeleeuwen. Dat bouwspel kwam al gauw in keuze terecht. 


Emmy had ook iets bij, snelle dieren. Tip: ze zijn bruin en hebben lange oren....


We konden ook kiezen voor iets heel gek met de computer. We mochten iets inspreken en dan ging Emmy onze stem versnellen. Heel vreemd was dat, onze stemmen klonken als kleine smurfen. We zochten ook samen het snelste landdier ter wereld op, weet jij het? We bekeken de secondewijzer van een klok en zagen een straaljager opstijgen.


Na de fruitpauze deden we naar goeie gewoonte op dinsdag yoga. Al ging de yoga vandaag ,net iets sneller dan anders ;) In de namiddag gingen we op een muzikaal avontuur.  We luisterden naar verschillende muziek. Het één was heel snel het andere wat trager. We pasten ons bewegen/dansen/stappen aan naargelang de muziek. Vervolgens gingen we de muziek gaan schilderen.Wat hoor je? Hoe zou je dat kunnen weergeven op je blad?


Nadat we samen hadden opgeruimd gingen we naar buiten. We gingen eens kijken wie het snelst met oude springtouwen de hele fietsstrook en terug kon springen. Ze deden het allemaal heel enthousiast!


Met supporters uiteraard. 


Als afsluiter van de dag keken we naar een filmpje van la linea. Een gek lijntje dat heel snel verandert in iets anders. Te vinden op youtube :) 

1 opmerking:

derde leefgroepers zei

Vol enthousiasme kijk ik telkens uit om iets te lezen op de blog. Heerlijk om al die blije gezichten te zien, superleuk om te lezen wat jullie gedaan hebben! Merci. (En sorry dat ik nooit reageer maar ik kijk echt iedere dag!)
Yannick