donderdag 21 februari 2013

Nieuws van bij Annemie


Roni had een koffer vol oude spullen mee. We keken er heel geboeid naar. Dit werd het idee om met heel de school rond "tijd" te spelen en te werken.
Julie was bij ons ook in de kring. Ze zal een 5 weken bij ons in de klas komen stage lopen.
Maandag was het een trage dag, dat was niet zo erg na de krokusvakantie. Zo konden we alweer rustig wennen aan het schoolleven.
We schilderden op trage muziek, bewogen traag, keken naar een traag verhaal in boetseerklei.
Dinsdag, daarentegen werd alles vlug. Zelfs ons ochtendlied werd in snelle versie gezongen, we luisterden naar een spannend verhaal van op "berejacht", ze moesten snel lopen want de beer kwamhen achterna. Gelukkig net op tijd. Stempelen met kurk deden we ook op snelle muziek.
Woensdag kwamen oma en opa op bezoek bij Lotte in de poppenkast, ze luisterde naar opa zijn leuke oude verhaaltjes tewijl oma lekker aan het koken was.
Donderdag gingen we naar de toekomst. We schilderden, rolden met knikkers in de verf. Sommigen tekenden zichzelf als grote "mevrouw" of grote "meneer".
Vrijdag keken we nog eens in het verleden. Welke liedjes leerden we allemaal, oude foto's belijken...In de namiddag gingen we met zijn allen naar de Vlaamse Kermis met oude spelletjes.


Geen opmerkingen: