maandag 28 januari 2013

Kikker in de kou

Vorige week werkten we rond het boek ‘Kikker in de kou’. Kikker hield echt niet van de kou en bleef liever in zijn warme huisje. Het hout brandde stilletjes aan op. Wilde Kikker in zijn huisje geen koud krijgen, dan moest hij wel hout zoeken…. Het liep bijna niet goed af. Gelukkig waren zijn vrienden er voor hem. We maakten Kikker zijn huisje met Play-mais in het klein en met doeken in de klas in het groot, leerden een liedje over de koude, dronken warme thee, keken naar het filmpje van Kikker, speelden spelletjes over warme kleren en voelden wat koude was door buiten in de sneeuw te spelen, sleeën, rollen, ….
Deze week (van dinsdag 29 januari tot vrijdag 1 februari) houden we in onze klas een observatieweek. Wat houdt dat  in? Annemie zal met ons verschillende spelletjes spelen. Zo kan ze zien wat goed en wat minder goed lukt. Een beetje zoals bij toetsen dus. De kinderen uit de eerste kleuterklas zullen het meest van zo’n spelletjes spelen.
Alles komt mooi in een verslag. Op maandag 4 februari krijgen de ouders de kans om een babbel te doen in de klas over hoe we ons voelen, hoe we omgaan met elkaar en hoe we leren. Deze gesprekjes zijn niet verplicht. Indien ouders interesse hebben, er hangt een lijst aan de deur waar ouders van kindjes uit onze leefgroep hun naam bij het gewenste uur kunnen opschrijven. Is er geen enkel moment dat past, dan kunnen ze met Annemie afspreken voor een ander moment.

Geen opmerkingen: