zaterdag 19 januari 2013

Donderdag

In dit koude weer hebben sommige dieren het toch een beetje lastig om voedsel te zoeken. We bespraken welke dieren dit allemaal konden zijn. We besloten om de vogeltjes een beetje te helpen. Ik vroeg wat vogels eigenlijk allemaal eten. Al gauw waren we het eens dat ze zeker graag zaden, noten en wormen eten. 'Toevallig' ;)  had ik toch wel zaden en pindanoten bij om lekkere vogeltaarten te maken voor de vogels maar hoe gingen we dat doen? Hoe ging dat allemaal aan elkaar blijven hangen? Met lijm? Ik legde uit dat we frietvet gingen gebruiken. Deze eerst laten smelten op de zaden en noten gieten en terug laten harden, et voila. Voor we begonnen hebben we pindanoten gekraakt en wie wou kon er eens van proeven dan ging ik met een groepje die hiervoor koos aan de slag

 .
Alle taarten waren klaar dus konden nu in de koelkast opstijven.
Toen ik de keuzemogelijkheden zei wou Lola maar 1 ding, schilderen. :)
Fiebe had een leuk krantenartikel bij. Ze vertelde dat het ging over een grote tractor vol met zout die het zout op de sneeuw doet waardoor die smelt. Heel leuk dat ze dit bij had, zo hadden we de kans hier even dieper op in te gaan en uit te leggen. Krantenartikels zijn dus steeds welkom!


In de namiddag waren de vogeltaarten opgesteven en konden we ze gaan ophangen. Ze moesten op voorhand eens nadenken waar ze overal taarten konden hangen/leggen. Waarom daar wel/niet. Kunnen we ze ook gewoon op de grond zetten? Neen dat kon niet omdat Amigo (kat) er dan zou bijkunnen, heel slim bedacht!Toen de tweede en derde kleuters werden opgehaald door kinderen uit leefgroep 3, kon Lore (kinderverzorgster) aan de slag met de peuters en de eerste kleuters. Wie wou kon met haar een leuk spelletje doen over winterkleren. 

De andere kozen ervoor even rustig te puzzelen. Geen opmerkingen: