donderdag 22 november 2012

Nieuws van de jongsten


Deze week deden we veel samen met de oudsten...We deden volop verder rond baby's...We maakten onze eigen slabbe, luisterden naar babymuziek, sommigen maakten een rammelaar. We luisterden naar het verhaal van "Kareltje" en de tweede en derde kleuterklassers deden achteraf een "luisterwerkblaadje" rond het groeien van Karel.
Amai, Annemie was heel versteld hoe zelfstandig ze rustig tewerk gingen, ze hadden haar hulp helemaal niet nodig...
Met de jongsten deden we dan alweer allerlei kimspelletjes met babymateriaal en babyspeeltjes...Welk voorwerp was verdwenen, bijgekomen, veranderd van plaats...We leerden ook dingen sorteren van klein naar groot en ook eens omgekeerd. Ondertussen is ons liedje al goed gekend en weet iedereen hoe je best een babytje op je schoot neemt, waarom het belangrijk is om het kleine hoofdje daarbij te ondersteunen...Een ding is zeker...het worden later echte superpapa's en supermama's!!!

Ondertussen is Sintertklaas en zijn Pieten aangekomen in Deinze, tijd dus om daar volgende week een stil bij te staan...We maakten samen al een "mind map" zoals bij de groten. Er kwamen leuke ideetjes uit de "zak" (mouw).

Hebben jullie thuis speelgoedfolders, liedjes, boekjes, een cd...over de lieve man, mag je die gerust genaamtekend meebrengen naar ons klasje.

1 opmerking:

febe zei

Leuk om ze te zien samenspelen en knutselen!
Grtjs,
Annelies