vrijdag 26 oktober 2012

Deze week bij de jongste kleuters

Wat een mooie herfstkleuren in het bos...we schilderden met een herfstkleurenpalet mooie bomen net als in het bos. We kleefden vooraf de stam en daarna de kruin met speciale kleefband op ons blad. Daarna gingen we met een spons en de verschillende kleuren erover. Achteraf deden we samen met Annemie de kleefband weg. Wat een mooie resultaat. Wanneer alles droog is schilderden we met waterverf op de contouren van de boom.
Op dinsdagnamiddag kwamen leefgroep 4 samen bij ons. Het was een grote kring. Iedereen deed heel goed mee aan de geplande doorschuifherfstnamiddag. Er werd gekleid, geschilderd, boomgaard gespeeld, fantasiespel met kabouters en echt bosmateriaal gespeeld, herfstfiguurtjes met echte blaadjes gekleefd...een gezellige drukte!
De aparte groepjes van vier kleuters werden telkens begeleid door 2 kinderen van de vierde leefgroep. Ze deden het fantastisch!
En verder nog leuke bosverhalen, liedjes...


Gaan jullie in de vakantie ook naar het bos? Breng alvast nootjes, kastanjes, bolsters, eikels en andere herfstschatten maar mee na de vakantie...We doen er samen heel wat mee. Fijne vakantie aan iedereen!

Geen opmerkingen: